8 tips om bolig og skatt til selvangivelsen (skattemeldingen) for 2016

Her er tips til en rekke punkter om bolig det kan lønne seg å sjekke i skattemeldingen for 2016. 

I disse dager kommer skattemeldingen (tidligere kalt selvangivelsen) for 2016. Selv om navnet er endret, er det fremdeles ditt ansvar å sjekke opplysningene nøye. For det er fortsatt du som angir deg selv!

Spesielt på boligområdet kan det være lønnsomt å sjekke om opplysningene er riktige, og rette opp hvis du finner feil.

8 gode tips fra forfatter og forbrukerrådgiver Carsten Pihl kan du lese her på sidene til NEF (Norges Eiendomsmeglerforbund).

 

 

 

Er du førstegangskjøper av bolig?

Er du førstegangskjøper av bolig?

Å kjøpe bolig er sannsynligvis en av de største investeringene du gjør i livet, og når du som førstegangskjøper skal kaste deg ut i dette markedet er det naturlig at det kan føles litt skummelt. Skal du lykkes i å finne drømmeboligen, er det derfor viktig med grundige forberedelser før den viktige avgjørelsen tas. I denne artikkelen vil vi komme med noen råd som kanskje kan gjøre det lettere for deg.

 

Enklere å gjøre om loft og kjeller til boligareal – men husk søknad!

Enklere å gjøre om loft og kjeller til boligareal – men husk søknad!

Med de nye reglene som trådte i kraft 1. januar 2016 er det nå enklere å få omgjort loft, kjellerrom og boder til boligrom i eldre boliger. Men reglene gjelder bare for boliger fra før 1. juli 2011 - det vil si at det ble søkt om bygging eller ombygging før denne datoen. Unngå fellene - sett deg nøye inn i reglene. Her finner du en grei orientering fra Norges Eiendomsmeglerforbund.