SOLGT! - Paltosken 34 , Kristiansand

Kristiansand - Funkisperle på Sørlandet! Arkitekttegnet helårshytte med egen båtplass og solrik beliggenhet.

Dittboligsalg har gleden av å presentere et lite stykke sørlandsidyll, usjenert og attraktivt beliggende like ved kommunegrensen Kristiansand/Søgne i Holskogkilen hytteområde. På en solrik og flott opparbeidet tomt finner du denne velholdte, arkitekttegnede og innholdsrike fritidseiendommen. Fra stue og soverom er det utgang til en stor usjenert terrasse med fantastisk utsikt og svært gode solforhold. Her kan du nyte solen fra morgen til langt ut på sommerkveldene. Paltosken er - med sin unike kombinasjon av nærhet til sjøen, flotte natur og svaberg - blitt et meget populært hytteområde.

Her ligger alt til rette for å kunne nyte et aktivt friluftsliv med tilknytning til båt- og sjølivets gleder. Fra hytten er det ca. 40 meter til flotte bade- og grillplasser ved sjøen.

Dette er et stille og rolig hytteområde som er sperret av med bom fra hovedveien. Området har en skjermet beliggenhet, og er meget familievennlig og tilrettelagt for barn i alle aldre. To store bryggeanlegg hører til hyttevelet med egne båtplasser til hver hytte. Vakre svaberg omkranser området, og det er to barnevennlige sandstrender bare meter fra hytten. Det er også en balløkke på området, turstier og gangveier mellom alle hytter og til sjøen. Paltosken er et veldrevet hyttevel, med jevnlig vedlikehold av fellesområdet, og brøyting av vei gjennom vinterhalvåret.

Standard
Velkommen til Paltosken 34!
Hytten ble opprinnelig bygget i 1963, men ble i 2005 utvidet med et tilbygg, tegnet av Toralf Kaada Arkitekter. Den opprinnelige delen av hytten ble siden renovert i mars og april 2016. Vinduer og terrassedører ble byttet og de store vindusflatene sørger for godt lysinnslipp. Det er lagt ny isolasjon i gulv og vegger, ny ytterkledning, nye veggplater, og nytt gulv samt bygget ny terrasse på rundt hundre kvadratmeter, hvor det er sol fra morgen til kveld. 

Det første du legger merke til når du kommer inn i stuen er den særs gode utsikten over sjøen og den luftige atmosfæren. Nåværende eiere har installert en stor foldedør ut mot terrassen som kan brukes som enkeltdør ut eller åpnes helt opp slik at skille mellom ute og inne viskes ut.

Hytta er bygget i funkisstil og skiller seg ut i området som moderne, med god takhøyde og gjennomtenkt og effektiv romløsning. Hytta har fantastisk utsikt, men ligger usjenert til fra andre hytter.

Det medfølger en egen båtplass på felles brygge. Bryggen ligger nedenfor hytten i Sandvikbukta. Her er det mulighet for å legge til med båt på inntil 20 fot.

Tomten er blitt pent holdt av nåværende eiere med vakre trær, berg og fjell og opparbeidet med en stor og solrik terrasse med sol hele dagen, og utsikt som kan nytes uforstyrret.

Nærområdet
Med båt kommer man raskt ut i Søgnes vakre skjærgård som kan by på fantastiske naturopplevelser. Langs den 17 km lange kystlinjen ligger sørlandsperlene tett. Ytterst mot havgapet finner du nakne, forblåste holmer og skjær, og innenfor ligger den lune skjærgården med fjorder og viker som skjærer seg inn i landskapet.  Her finnes øyer med gamle gårdsbruk, fyrstasjoner, fiskevær og uthavner med minner fra en svunnen tid der fiske og skipsfart var hovednæringen. Hele 1229 holmer, skjær og øyer ligger innenfor kommunens grenser. De fleste er heldigvis ubebygde og tilgjengelige for almennheten.  Mange av øyene har tilrettelagte brygger for besøkende, og er populære turmål både for langfarende havseilere, fastboende og hyttefolk fra området.

Den gamle uthavnen Ny-Hellesund som var tilholdssted for forfatteren Wilhelm Krag, er et godt bevart kulturmiljø som oser av historie og representerer selve Sørlands-begrepet. Ny-Hellesund er typisk  for uthavnene langs sørlandskysten i perioden cirka 1650 til 1880, og unik også i internasjonal sammenheng. Uthavnen er blitt varig fredet og tildelt en vernestatus som kun ni andre steder i Norge har fått.

Kystfortet på Helgøya i Ny-Hellesund er også verd et besøk. Fortet - som i sin tid bar navnet "Norges lille Gibraltar" - ble anlagt av tyskerne under okkupasjonen i 1940-45.

Værhardt og naturskjønt - helt ytterst i Søgneskjærgården - ligger fyrstasjonen Songvår fyr. Fyret er plassert på Hellersøya helt syd i øygruppen Songvår, og er i dag automatisert. "Songvår fyrs venner" har ansvar for drift av stedet og bygningene, og her er det muligheter for leie og overnatting.

 

 

Se fullstendig annonse på Finn.no