Befaring

Du har bestemt deg for å selge og tar inn 2-3 eiendomsmeglere til befaring av eiendommen. Du gjennomgår boligen sammen med eiendomsmegleren og gir nødvendige opplysninger om oppgraderinger og feil/mangler.

 

Oppdragsinngåelse og klargjøring

Når du har bestemt deg for hvilken megler du ønsker å bruke setter megleren opp en oppdragsavtale. Vi tilbyr alle våre kunder å signere med Bank ID.

Vi starter umiddelbart med å innhente informasjon fra kommunen og eventuelt forretningsfører.

 

Takstmann og fotograf

Vi anbefaler alltid at en takstmann gjennomgår boligen for å avdekke eventuelle feil og mangler. Takstmannen kommer på befaring av eiendommen og gjennomgår denne sammen med selger.

Lyse, skarpe bilder som gjengir rommene på best mulig måte er svært viktig for markedsføringen av eiendommen. Som din megler gir vi deg gode råd før fotograferingen.

 

Markedsføring

All markedsføring skal godkjennes av selger. Vi utarbeider annonse til www.Finn.no og publiserer denne 5-10 dager før første fellesvisning. Vi markedsfører også annonsen på Facebook, Instagram, vår hjemmeside og eventuelt i avis dersom dette er avtalt på forhånd.

Salgsoppgaven utarbeides og vil være tilgjengelig for alle både på www.dittboligsalg.no og www.finn.no.

 
 

Visning og budrunde

For å lykkes med et godt salg bør boligen klargjøres før visning. vi gir deg gode tips til hvordan du kan forberede boligen best mulig.

Når budrunden er i gang vil du hele tiden holdes informert om hva som skjer. Du bestemmer selv hvilket bud som skal aksepteres, og om du faktisk vil akseptere noe bud i det hele tatt. Vi gir oss ikke før du er fornøyd.

 

Kontrakter, oppgjør og tinglysing

Kjøper og selger vil motta et utkast til kjøpekontrakt når et bud er akseptert. Kjøpekontrakten er en gjengivelse av det partene ble enige om i budrunden. Partene velger selv om de ønsker at det innkalles til kontraktsmøte eller om de ønsker å signere med Bank ID. Ved signering ved Bank ID vil megler alltid være tilgjengelig dersom partene skulle ha spørsmål. Oppgjørsansvarlig sørger for det økonomiske oppgjøret mellom kjøper og selger.